DOWNLOAD: www.predsednica.si/kronika/ot/replika.pdf  - www.predsednica.si/kronika/ot/replika.doc

DOWNLOAD CELOTNE ZADEVE V ZIP-u: www.predsednica.si/kronika/ot/celota.zip

Boris in Martina Valenčič, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica

E-mail: latuavia.at@gmail.com 

www.latuavia.euwww.freetime.siwww.predsednica.si

Nova Gorica, 16. 7. 2018

OKRAJNO SODIŠČE V LJUBLJANI, Mali trg 6, 1000 Ljubljana

zadeva: II K 574/2017

ODGOVOR NA PRITOŽBO TOŽILSTVA Z DNE 4.7.2018 – Kt/16632/2016 KL

Tožilstvo s to pritožbo nadaljuje politično teroristični napad iz vrst organiziranega kriminala, politične elite, katerim sva midva močno v napoto.

Najino politično delo povzroča razkrinkavanje precejšnega kriminalnega početja kriminalcev, kateri se deklarirajo za politike in ustrahujejo ta ubogi dva milijonski narod s komunističnimi strahotami iz preteklosti in sedanjostjo.

ODT uvršča naju med „paštetarje“ katere je potrebno preganjati, ne pa med tiste, kateri so pokradli celotno Slovenijo. Te velike kriminalce tožilstva brezkompromisno ščitijo in morajo podpirati, tudi tako, da z njimi, le z nekaterimi delajo samo navidezne postopke.

Tožilec se je dne 25.5.2018 dobesedno tresel in trepetal, med tem ko je bral svoje zahteve v zaključnem govoru, tudi stati na nogah ni mogel več, zato se je moral usesti, da je sploh lahko nadaljeval. Ni nama jasno kako to, da ni bil na bolniški namesto v razpravni dvorani. Po najini presoji so mu bile vse besede katere je bral z njegovih listin podane in vsiljene od drugih, kateri so ta konstrukt režirali.

Ta obtožni predlog je konstrukt laži, kateri je bil povsem ovržen skozi dokazni postopek. Tožilec se obnaša tako, kot, da tega postopka sploh ni bilo in je le on tista „presvetla“ oseba. Vse kar so izpovedale priče, se ODT povsem izogiba tem dejstvom. Tako nasilno zahteva, da je vsa resnica le tisto, kar je bilo kot konstrukt zastavljeno v povsem „izničenim“ obtožnem predlogu.

Zaničuje sodnico in njeno delo in jo želi povsem kompromitirati, kot da je neka naivna oseba. Sodnica Polona Kukovec je trdna in močno razsodna osebnost z izrazito naklonjenostjo poštenosti in pravici. Kljub temu je tožilstvo imelo neprimerno več možnosti postavljanja vprašanj pričam kot midva obdolžena v tej zadevi. Sodnico sva opozorila, da s tem krši 6. člen evropske konvencije o človekovih pravicah, kateri govori o poštenem sojenju. Na to se je odzvala tako, da če tako misliva, pa naj napiševa replike v pisni obliki in naj jih posredujeva sodišču. Tako sva tudi naredila, zato je potrebno podrobno pregledati tudi vse najine komentarje, kateri povedo veliko in dodatno razkrinkavajo priče, na povsem realni podlagi.

Ta tožilska pritožba na sodbo izkazuje popolno nedoslednost in odtujenost od realnosti ter zgolj potrebo po nadaljevanju uničevanja naše družine, povzroča nadaljevanje psihičnega in fizičnega nasilja nad nami, kopico dodatnih skrbi in težav, onemogoča naši družini normalno življenje. Ne dopušča nam to stanje normalizirati, v katerega smo bili porinjeni z lažmi na kriminalen in nasilen način.

Tožilstvo bi dejansko rado ponovno nadaljevalo narediti iz naše družine ŽRTVE, kot na samem pričetku snovanja tega konstrukta, poizkušajo nas ponovno okriviti, nas ponovno povsem neupravičeno preganjati in uničevati, za tem pa bi radi preverjali še, kako globoko so nas uspeli „uničiti“, kdo ve s kakšnimi „testnimi“ metodami.

Obtožni predlog je bil sestavljen iz izredno jalovih in kontra-verznih pričanj ter navedb tistih, kateri so dogovorno in družno končni izvajalci tega „padlega“ umazanega konstrukta. V kolikor bi pred sodiščem pričale še vse tiste priče, katere smo navedli že pred pričetkom sojenja, tožilstvu sedaj nebi ostalo ničesar, da bi lahko nadaljevali z nasiljem nad našo družino. S tem želiva jasno povedati, da obstajajo v tem sodnem postopku dve vrsti prič, tiste katere so sestavni del tega konstrukta in druge zunanje priče, izven tega podlega konstrukta.

Pritožba ODT navaja nesmisle in laži, kar naprej se tudi moti, namesto Darja Kušlan, napiše Petra Kušlan. Ta tožilska pritožba je popolna zloraba uradnega položaja tožilstva, da nam načrtno na ta način v veliki meri nadalje škoduje. Tožilstvo pričakuje, da boste od celotnega spisa prebrali le njegovo „POPOLNOMA ZGREŠENO PRITOŽBO“ in sledili le tej ter verjeli, da se ODT opira na resnična dejstva iz obrazložene sodbe na 40-ih straneh, da sploh ne boste prebrali celotnega spisa sodišča 1. stopnje, da ne boste sploh brali naših izjav in jih nikakor tudi ne boste upoštevali. Iz prebiranja te tožilske pritožbe žal človek dobi takšen občutek, še več dobila sva občutek, da sva popolna izmečka. Prepričana sva da takšno razvrednotenje človeka in ljudi, kateri se trudimo za resnično dobrobit človeštva in družbe je takšna umazanost tega ODT izredno podlo in sprevrženo dejanje.

Kako lahko navaja ODT, da je Peter Kušlan očim mene Martine Valenčič, čeprav me nikoli ni posvojil. Tudi na sodni obravnavi v tej zadevi je podal zaničljivo izjavo, da sem njegova PASTORKA! Posvojitve Peter Kušlan ni naredil iz koristoljubja, ker je moja mati Darja Kušlan prejemala mojo penzijo po mojem pokojnem očetu. V kolikor bi me Peter Kušlan dejansko posvojil, bi Darja in Peter Kušlan ostala brez tega denarja. Tudi ko sem bila polnoletna, sta tajila odločbe katere so bile pisane na moje ime in mi nikoli nista povedala resnice. Moja mati Darja Kušlan je med razkrinkavanjem tega njihovega početja celo trdila, da mene to nič ne sme zanimati, kaj je ona zame prejemala.

ODT znova in znova piše o nekih velikih mehurjih zaradi sonca, katerih pa nikoli ni bilo, kar je ugotovljeno skozi dokazni postopek. Navaja laži, da jaz Martina Valenčič nisem doma kuhala.

Grožnje katere navaja ODT so povsem neresnične, nelogične in nedokazane, to razlago je mogoče najti tudi v sodbi na strani – 10, točka 6. ODT navaja izmišljene besede, da sem jaz Boris Valenčič – kriminalec. Takrat ko sem se pogovarjal s Katarino Kotnik o sporni zadevi po telefonu sem se nahajal v Trstu v Italiji. Katarina Kotnik je naju z Martino z besedami prisiljevala, da naj bi najinega otroka Borisa Valenčiča ponovno vrnila na šolanje v Slovenijo, v šolo Miška Kranjca. Torej ponovno v okolje, katero je bilo v popolnosti pregreto in močno konfliktno s to šolo in nastalimi problemi s CSD Šiška.

Katarini Kotnik sem že večkrat pojasnil, da sva z Martino naredila 1.5.2016 kazensko ovadbo proti Zoranu Jankoviču, Jožefu Kavtičniku, Barbari Lavrič in Mariji Tovornik. Za naju Borisa in Martino Valenčič so to bili kriminalci in še vedno so, kateri so na način organiziranega kriminala napadli našo družino in nam hoteli s silo in krivico odvzeti najine otroke, za katere sva izredno skrbela in jih na dostojen, sodoben in koristen način vpeljevala v šolanje ter druga izobraževanja. Nudila sva jim le zdravo prehrano, ter poskrbela povsem na najboljšem nivoju za zdravstveno oskrbo in higieno. O tem pričajo dejstva tudi v tem sodnem postopku.

V Trstu sem se dogovarjal s predstavniki politične stranke SEVERNA LIGA, da bi mi pomagali medijsko predstaviti celoten problem v katerem se je znašla naša družina. Katarini Kotnik sem tako, na osnovi teh dogovarjanj s SEVERNO LIGO rekel le, da bom organiziral v Trstu tiskovno konferenco in da bom tako v virtualnem smislu naredil pašteto iz Kavtičnika, iz Barbare Lavrič marmelado iz tiste iz CSD pa čežano. Marije Tovornik sploh nisem omenil, tako, da mi ni jasno, kako je do tega sploh prišlo, da se sedaj navaja, da sem omenil njeno ime. Bolj logično bi bilo, da bi si Katarina Kotnik izmislila direktorico CSD Šiška Tanjo Amon, politično akterko iz levice, katera je večkrat videna v družbi z Zoranom Jankovičem.

Tudi Katarina Kotnik navaja začetno formulacijo mojih besed tako, da bom naredil pašteto iz Kavtičnika, iz Barbare Lavrič marmelado iz tiste iz CSD pa čežano. Ker pa sem Katarini Kotnik jasno in odločno povedal, da se med kriminalce ne bomo vračali in smo jih bili dolžni prijaviti ustreznim organom, za katere sva z Martino naredila kazensko ovadbo, je Katarina Kotnik rekla; da noče več poslušati, da so navedeni kriminalci.

Da naj bi jaz izjavil, da bom postal kriminalec, če mi ugrabijo otroke, to formulacijo lažno predstavljenih besed si je izmislila Katarina Kotnik. Večkrat se je že Katarina Kotnik ujela v svoje laži skozi ta sodni postopek, kakor tudi v drugih številnih dogodkih iz OŠ Miška Kranjca. Katarina Kotnik je povsem ne-relevantna priča tega sodnega postopka.

Katarina Kotnik je izdelala povsem nov kontekst, drugačen pomen najinega telefonskega pogovora, torej, da če mi ugrabijo otroke bom postal kriminalec in naredil iz Jožefa Kavtičnika pašteto, iz Barbare Lavrič marmelado iz tiste iz CSD pa čežano. Vse moje dejanske besede je kar izpustila iz razlage, torej, da bom organiziral tiskovno konferenco v Italiji in medijsko predstavil skozi to celoten problem naše družine. Katarina Kotnik je tako dejansko v hipu postala kriminalec in z zlagano vsebino pričela spodbujati druge v še globlji konflikt. Za ta dejanja je izrabila svojo pozicijo in uradni položaj v šoli Miška Kranjca.

Katarina Kotnik je pričela razpošiljati E-maile z zlagano vsebino Jožefu Kavtičniku, Barbari Lavrič in Mariji tovornik. Vsi navedeni so zanikali, da bi jim jaz kakorkoli kdaj grozil, niti osebno niti po E-mailu, niti po telefonu, kar je vsa resnica. Tudi Katarina Kotnik je na sodišču izjavila, da ji nisem nikoli grozil.

Katarina Kotnik se je tako znašla poleg Jožefa Kavtičnika in Marije tovornik, kot glavna akterka tega tožilskega političnega konstrukta v tej zadevi obtožnega predloga proti nama, Borisu in Martini Valenčič. Tudi kriminalist Čerče iz policijske postaje Šiška v Ljubljani se je soglašal z menoj Martino Valenčič, ko sem mu podala izjavo glede te celotne sporne zadeve, da gre pri tej stvari le za politično maščevanje, ker sem kandidirala leta 2012 za predsednico Slovenije, www.predsednica.si in leta 2014 za županjo Ljubljane, www.zml.si .

Jaz Boris Valenčič, se že več kot 40 let ukvarjam s politiko in še nikomur nisem grozil, res sem izredno kritičen do vseh negativnih pojavov tako proti levici kakor desnici, v glavnem so mi tarče le kriminalci, katere izpostavljam in kritiziram na svoje vrsten način, katerega imam opisanega v SEDEM KRAKI ZVEZDI – prilagam - www.monarh.si

Tudi Darji Kušlan nisem z ničemer grozil, te njene besede o grožnjah si je povsem sama izmislila. Ob pričanju na sodišču je zatrdila, da sta moje „izrečene grožnje“ slišala dva, torej Darja Kušlan in Peter Kušlan. Ob zaslišanje Petra Kušlana na sodišču, pa se je izkazalo ravno nasprotno, da ni slišal mene groziti Darji Kušlan, da pa je slišal kako Darja Kušlan grozi meni, da je meni potrebno odsekati glavo.

Jaz se v svojem življenju še z nikomur nisem pogovarjal o sekanju glav, tudi z Darjo Kušlan ne, niti komurkoli grozil, da bi mu odsekal glavo!

Očitke katere navaja tožilec, da naj bi jaz Boris Valenčič v letu 2010 namazal svojega otroka Borisa z njegovim blatom po obrazu, ko naj bi se le ta pokakal v plenico so povsem izmišljene in sovražni produkt Petra Kušlana, sedanjega moža Darje Kušlan. Kako se lahko tožilec oprijema takšnih zgolj lažnih navedb, blebetanj, Petra Kušlana, le te ni mogoče nikakor dokazati, govori o izmišljotini izpred več let, kot bi bil Peter Kušlan le pravljičar in ne to kar je, poznan enigmatik. Takrat naj bi bil najin sin Boris star 4 ali 5 let in že zdavnaj pred tem je bil brez plenic. Ko sva Borisu sinu predstavila to izjavo Petra Kušlana, Boris povsem zanika, da bi kaj takega kdaj koli in komur koli rekel. Izjavil je tudi, da nikakor ne verjame, da bi jaz njegov oče kaj takega naredil.

V kolikor bi bila to resnica, bi moral Peter Kušlan in Darja Kušlan takoj ukrepati in to prijaviti ustreznim institucijam. Povsem nerazumen in neverjeten obtožni predlog, še bolj nedostojna pa je sedaj ta pritožba Mitje Kozoleta iz ODT.

Ko ponovno ODT navaja sončne opekline in vnetje okoli spolovila, so bili ti očitki ovrženi že v dokaznem postopku in so bile te lažne in izmišljene navedbe le pod sovraštva Petra in Darje Kušlana do naju staršev, Martine in Borisa Valenčiča. Na vprašanja na obravnavi na sodišču zakaj otroka nista peljala k zdravniki onadva, Darja in Peter Kušlan, sta takoj spremenila izjave, da velikih mehurjev in opeklin sploh ni bilo, da je bilo le nekaj malo rdečega in sta to lahko z neko kremo takoj odpravila. ODT Mitja Kozole, torej ni nič drugega kot zastopnik sovraštva in laži, proti resnici in pravici ter kot tak nebi smel nikakor zastopati tožilstva.

Najin sin Boris je bil le kirurško oskrbljen na spolovilu, iz povsem drugih razlogov, katere se navaja. Vse je razvidno iz zdravstvenih kartonov.

ODT ponovno navaja le izmišljene laži, da naši otroci niso imeli nobene igrače. Vse priče so skozi dokazni postopek potrdile, da so najini otroci igrače imeli, iz šole pa so nas celo obvestili, da učenec Boris nosi igrače od doma v šolo in se tam igra, namesto tega da bi sledil pouku. Zaradi tega obvestila iz šole sva morala biti na ta pojav bolj pozorna, da bi Boris prenehal nositi igrače v šolo. Nekako smo morali zadosti šoli in jim na njihovo kritiko odgovoriti. Igrače je doma še naprej imel, vendar pod kontrolo tako, da jih nebi ponovno nosil v šolo. Izkazalo pa se je le, da je Katarina Kotnik izrabila to situacijo in pričela podkupovati najinega sina Borisa z igračami in sladkarijami, tako ga je pričela zasliševati o skrivnostih, katere naj bi mi imeli doma v naši družini.

Glede higiene in pranja oblačil so vse priče potrdile, da sta bila oba otroka čista in njihova oblačila čista, le ponovno Katarina Kotnik izstopa iz tega. Boris je k njej občasno prihajal v kasnejših urah, popoldne in je mogoče se čez dan kje tudi umazal in morda dobil neprijeten vonj, zaradi celodnevnega dogajanja v šoli in na igrišču pred šolo. Ni pa nujno, da so navedbe Katarine Kotnik sploh resnične, saj je Katarina Kotnik glavni zavojevalec v tem postopku in obtožnem predlogu Mitje Kozoleta. Mitja Kozole povsem samovoljno navaja laži o izjavah prič, tudi priče Darje Kušlan, katera je higieno in pranje potrdila, njena pripomba je bila le da nismo uporabljali mehčalca. Takšna dejanja ODT, Mitja Kozoleta so povsem nedopustna!

Katarina Kotnik je na sodišču celo izjavila, da sploh ne ve in ni vedela katere šolske dejavnosti je imel in bil v njih intenzivno vključen ves čas najin sin Boris, kako je to sploh mogoče za takšnega delavca na odgovornem delovnem mestu in poziciji v šoli. Najin sin Boris je poleg rednega pouka obiskoval še šolski pevski zbor, dodatni pouk nemščine, lutkovni krožek in neke športne aktivnosti. Katarina Kotnik se je s svojo zares čudno pojavnostjo le norčevala iz naše družine. S prihodom Jožefa Kavtičnika na mesto ravnatelja OŠ Miška Kranjca, katerega je postavil osebno Zoran Jankovič, župan mesta Ljubljane, so tako nastajali vse večji in nerešljivi problemi za našo družino.

ODT Mitja Kozole navaja kletvice in negativni vedenjski vzorec mene Borisa Valenčiča, da sem jaz to prenesel na svojega sina. Res sem zainteresiran, da bi mi ta Mitja Kozole dokazano predstavil njegov izmišljen vedenjski vzorec, kar mi pripisuje in kletvice, katere naj bi jaz širil in uporabljal. Več kot očitno je laž in blebetanje v tem Mitji Kozoletu edina stvar kar ga v življenju še sploh minimalno osrečuje.

Glede privezovanja najinega sina Martina na posteljo, sem jaz Martina Valenčič podala izjavo na zapisnik na policiji Šiška dne 8.6.2016, da sem privezovala le igrače zaradi tega, da jih Martin ni razmetaval na okoli. Tudi sin Boris je zatrdil, da kaj takega ni izjavljal nikomur, lahko da se je z Katarino Kotnik pogovarjal o tem privezovanju igrač, sicer bi po hvalisanju Darje Kušlan s strani Katarine Kotnik zagotovo povedal tudi Darji, Darja pa ni vedela o tem povedati ničesar, le Peter Kušlan je izustil ponovno veliko laž, da mu je o tem povedala žena Darja.

ODT se ponovno spušča le v besedičenje o šoli v naravi, kar resnično ne sodi v noben obtožni predlog. Tudi to najino odločitev sva obsežno obrazložila, da ne zaupava Jožefu Kavtičniku, kateri je bil kadriran v to šolo s strani Zorana Jankoviča, namreč jaz Martina Valenčič sem kandidirala za županjo Ljubljane 2014 in sem marsikaj izvedela negativnega za Zorana Jankoviča. Popolnoma pa sva oba starša zaupala gimnastičnem klubu Sokol in pustila Borisa tam tudi preko noči, ko so imeli kakšne takšne dejavnosti. Jure Kern, predstavnik kluba Sokol se je udeležil sojenja in je vse pozitivno potrdil.

V naši družini kuhamo in uživamo le zdravo prehrano. Na ta način pripravljava oba starša hrano tudi za vse otroke. Večinoma kuhamo enolončnice, ni pa to pravilo. Nikoli ne kupujemo hrane kot so čipsi, snekiji, črnčki, cocacole ali kakršenkoli drugi fast food. Ker se ODT spušča tudi na to področje, bi nas rad vseeno tako kompromitiral, za vsako ceno. Sicer je tudi Darja Kušlan prav to potrdila, da pri nas doma kuhamo pretežno enolončnice, vendar na zaničevalen način.

Darja Kušlan nama je velikokrat vsiljevala, da morajo otroci piti tudi cocacolo, druge preslajene in gazirane pijače, jesti fast food in zares ekstremne traparije. Darja Kušlan je najinima otrokoma nudila le takšno prehrano.

V šoli Miška Kranjca so nam ponudili brezplačno kosilo, katero naj bi bilo namenjeno za vso družino. Za nekaj časa smo takšno ponudbo sprejeli, ko pa smo vsi skupaj zaznali, da ta hrana dejansko smrdi po gnojnici, smo jo takoj odpovedali in nadaljevali naš lasten način kuhanja in uživanja prehrane. Nikakor ni resnica ta, da najini otroci niso imeli ustrezne in tople prehrane, saj je zdravje pri nas doma na prvem mestu. Ponovno je najin sin Boris, tako kot prej jedel hrano doma. Tudi inšpektorat za prehrano je ugotovil enako, da imajo na OŠ Miška Kranjca najslabšo prehrano, kar je bilo predstavljeno na POP TV in A KANAL. Katarina Kotnik je vsak naš spremenjen odnos ali dogodek režirala in spremenila ter uporabila za konflikt med nami in med šolo. Kot v drugih primerih ODT Mitja Kozole tudi v tej zadevi navaja laži, da smo Borisa odjavili iz kosila v šoli takoj po pouku, katerega naj bi imel v šolski jedilnici. Kosilo je v resnici nosil domov in kot že navajamo smo ga skupaj odjavili, da le tega ni več nosil domov, ker je dejansko smrdelo po gnojnici.

Vestno sva skrbela za oba otroka in nikoli nista bila prepuščena sama sebi, kar poizkuša nama naprtiti ODT, Mitja Kozole s svojo sovražno obsedenostjo do naju, Borisa in Martine Valenčič.

Darja in Peter Kušlan sta najinega sina Borisa prisiljevala, da mora nazivati Petra Kušlana „dedi“, čeprav to dejansko sploh ni, je le neka kriminalna oseba, trdo komunistično opredeljena, katera je družno z materjo Darjo Kušlan okradla svojo hčerko, mene Martino Valenčič.

Izrazite težave za najinega sina Borisa Valenčiča v OŠ Miška Kranjca, so se pričele takoj s prihodom Jožefa Kavtičnika na to šolo in so zanj trajale vse do izpisa učenca Borisa iz te šole.

Več kot dve leti, pa nas celotno družino, povsem neupravičeno preganja tožilstvo, Mitja Kozole, kateri kar naprej vztraja v povsem nesmiselnih obtožbah, nedokazanih, v izmišljotinah katere se nikoli niso zgodile, niti v davnih časih, kar se navaja.

Mitja Kozole v tej svoji pravljični vlogi kar preskakuje dejstvo, da sva šolo Miška Kranjca najprej midva prijavila šolskem inšpektoratu zaradi številnih kršitev in napadov na najinega sina, da sva se na vse razpoložljive načine trudila reševati to problematiko dostojen način, vendar povsem brezuspešno zaradi tega, ker v Sloveniji še vedno obstaja trdovraten komunistični režim podoben severni Koreji ali nekaterim afriškim državam, urejenimi s terorističnimi oblastmi.

V kolikor želiš v Sloveniji reševati katero koli problematiko in postaneš v napoto Milanu Kučanu in Zoranu Jankoviču, namesto rešitve problema, dobiš na glavo takšne kot so Mitja Kozole.

Resno se sprašujeva, kje dejansko je Mitja Kozole zaposlen!?

Boris in Martina Valenčič


priloge:

zapisnik telefonskega razgovora z Borisom Valenčičem st. - 3 strani
www.predsednica.si/kronika/ot/kk.pdf

odgovor, MOL z dne 32. 3. 2016
www.predsednica.si/kronika/ot/obcina.pdf

sedem kraka zvezda
www.predsednica.si/kronika/ot/zvezda.pdf

fotografije Konstanz – St. Gallen, www.predsednica.si/kronika/ot/galen.pdf - www.predsednica.si/patrizia.htm

izjava policista Iztoka na Facebooku
www.predsednica.si/kronika/ot/policist.pdf

odgovor, ministrstva za pravosodje z dne 1. 3. 2016
www.predsednica.si/kronika/ot/pravosodje.pdf

časopis Demokracija, Jožef Kavtičnik
www.predsednica.si/kronika/ot/kavticnik.pdf

vsebina namenjena sodišču z dne 22. 6. 2016
www.predsednica.si/kronika/ot/zsod.pdf

vsebina namenjena okrajnem sodišču za kazenske zadeve 24. 8. 2017
www.predsednica.si/kronika/ot/1-komentar.pdf